kollamasken 4 hästar

1219 kr

För 4 hästar vid ett tillfälle

Beskrivning

kollamasken 4 hästar är en låda som innehåller allt du behöver för att få ett snabbt svar på hur parasitläget är i ditt djur.
Vidilab är Sveriges ledande laboratorium inom träckprovsdiagnostik.

Du behöver bara fylla i en följesedel och lägger alla prover i samma låda, på så sätt garanteras att vi får alla prover samtidigt.

kollamasken är ett provtagningskit för mask på häst innehållande:

  • följesedel
  • provtagningspåsar
  • instruktioner

I träckprovet kan ägg från följande påvisas:

  • blodmask
  • spolmask
  • fölmask

Bandmask-och springmaskägg kan upptäckas men för säkrare diagnostik krävs en annan analysmetod. Särskild bandmaskanalys kan beställas mot extra kostnad genom att ange detta på följesedeln. Läs mer om bandmask här:https://www.vidilab.se/fakta/hast/bandmaskdiagnostik/.

För information om springmask, läs här: https://www.vidilab.se/instruktioner-for-springmaskprovtagning/

Om du önskar odling satt på proverna sätter vi en samlingsodling från alla hästar och du behöver bara betala en odlingskostnad. Önskas odling på individnivå, ange då detta på följesedeln som ett meddelande till laboratoriet. Läs mer om odling för stor blodmask här: https://www.vidilab.se/fakta/hast/odling-eller-inte/

Provet analyseras samma dag som det kommit till laboratoriet och svaret skickas senast påföljande dag. Svar sker med e-post eller brev. Odlingssvaret kommer cirka två veckor efter det första provsvaret.

OBS! Om du inte fått ditt preliminär- eller slutsvar inom tre dagar, tveka inte att kontakta laboratoriet på provsvar@vidilab.se och efterlys ditt svar! Titta gärna i din skräppost i fall mejlet från oss kan ha hamnat där.

Förpackningen är en returförpackning med portot betalt.
Kostnaden för laboratoriearbetet är inkluderat i priset. Prislista för tilläggsanalyser hittar du på: https://www.vidilab.se/fakta/prislista/

Kontakta oss gärna om inte 4 hästar passar exakt för er så kan vi hjälpa er med rådgivning och offert. Skicka då ett mail till info@vidilab.se.

OBS! Alla påsar ska följa med lådan tillbaka, även tomma.

Ytterligare information

Vikt 0.115 kg

Därför ska du välja våra produkter.

Allt analysmaterial ingår

Snabba tester

Kvalitetssäkert resultat

prenumerera på vårt nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.

kollamasken 4 hästar
1219 kr