Kampanj

kollamasken smådjur

339 kr

För 1 djur

Beskrivning

kollamasken smådjur är en låda som innehåller allt du behöver för att få ett snabbt svar på hur parasitläget är i ditt djur.
Provet analyseras av Vidilab som är Sveriges ledande laboratorium inom träckprovsdiagnostik.

kollamasken smådjur är ett provtagningskit för mask hos hund och katt men kan även användas för andra smådjur såsom gnagare och fåglar.

Asken innehåller:

  • följesedel med provtagningsinstruktioner
  • provbehållare
  • spatel

 

Viktigt vid provtagning

Hunden bör rastas kopplad i tre dygn innan provtagning, men också under provtagning, så att den inte ges möjlighet att konsumera andra djurs avföring. Detta för att undvika förekomst av passanter som kräver omprov för att ge ett pålitligt resultat och därför försenar provsvar, läs mer om detta på vår hemsida här.

 

I träckprovet kan ägg från följande påvisas:

  • spolmask
  • hakmask
  • eventuella koccidier

Hos kanin och marsvin kan även springmaskägg påvisas med denna metod. Träckprov är inte en säker metod för att påvisa bandmask men om man ser ett misstänkt bandmasksegment i avföringen kan man skicka med det i en separat plastpåse och kostnadsfritt få hjälp med att avgöra vad det är.

För mer information kring provtagning, besök vidilab.se/fakta/smådjur

Om Giardia önskas finns två alternativ. Giardia kan begäras antingen som tilläggsanalys mot extra kostnad, eller så kan grundanalysen bytas ut mot Giardia, då utan extra kostnad. Detta val gör du på följesedeln.

Lungmaskanalys kan endast begäras som tilläggsanalys på följesedeln, då mot extra kostnad. Lungmaskanalysen faktureras i efterhand,. För aktuella priser se vidilab.se/produkter och tjänster/prislista.
För provtagningsinstruktion, se följesedeln.

Provet analyseras samma dag som det kommit till laboratoriet och svaret skickas senast påföljande dag. Svar sker med e-post eller brev. Lungmaskanalysen tar en extra dag att analysera innan provsvaret kan skickas.

Förpackningen är en returförpackning med portot betalt.
Kostnaden för grundanalysen är inkluderat i priset.

Mer information

Vikt 0.061 kg

Därför ska du välja våra produkter.

Allt analysmaterial ingår

Snabba tester

Kvalitetssäkert resultat

prenumerera på vårt nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.

kollamasken smådjur
339 kr