Analysera näringsvärdet i djurens grovfoder
Att tänka på inför träckprovstagning >>

kollamasken smådjur + Giardia & Lungmask

1035 kr

För 1 djur

Beskrivning

kollamasken smådjur+giardia & lungmask är en låda som innehåller allt du behöver för att få ett snabbt svar på hur parasitläget är i ditt djur.
Provet analyseras av Vidilab som är Sveriges ledande laboratorium inom träckprovsdiagnostik.

kollamasken smådjur + giardia & lungmask är ett provtagningskit för mask hos hund och katt men kan även användas för andra smådjur, dvs. sällskapsdjur såsom marsvin, hamster, sköldpadda, reptiler, fåglar, minigris osv.

Asken innehåller:

  • följesedel med provtagningsinstruktioner
  • plastpåsar för proverna
  • träspatlar för provtagning

 

Viktigt vid provtagning

Hundar bör rastas kopplad i tre dygn innan provtagning, men också under provtagning, så att den inte ges möjlighet att konsumera andra djurs avföring. Detta för att undvika förekomst av andra djurs parasiter (s.k.passanter) som kan förväxlas med hundens egna parasiter. Då krävs ett omprov för att ge ett tillförlitlig resultat och därför försenas provsvar, läs mer om detta på vår hemsida här.

I träckprovet kan ägg från följande påvisas:

  • giardia
  • lungmask
  • spolmask
  • hakmask
  • eventuella koccidier

Hos kanin och marsvin kan även springmaskägg påvisas med denna metod. Träckprov är inte en säker metod för att påvisa bandmask men om man ser ett misstänkt bandmasksegment i avföringen kan man skicka med det i en separat plastpåse och kostnadsfritt få hjälp med att avgöra vad det är.

För mer information kring provtagning, besök vidilab.se/fakta/smådjur

Provet analyseras i regel samma dag som det kommit till laboratoriet. Vissa tilläggsanalyser tar mer än en dag att utföra och svaras då ut när analysen är klar.  Svar sker med e-post eller brev. Om du inte fått ditt provsvar inom 3 dagar, tveka inte att kontakta laboratoriet för besked, helst via e-post på provsvar@vidilab.se.  Titta gärna i din skräppost i fall mejlet från oss kan ha hamnat där.

Förpackningen är en returförpackning med portot betalt.
Kostnaden för grundanalysen, giardiaanalysen och lungmaskanalysen är inkluderat i priset.

 

Kontakta oss gärna om du har många smådjur som ska analyseras på en och samma gång. Vi hjälper dig med rådgivning och offert. Skicka då ett mail till order@vidilab.se.

Därför ska du välja våra produkter.

Allt analysmaterial ingår

Snabba tester

Kvalitetssäkert resultat

prenumerera på vårt nyhetsbrev

Med nyhetsbrevet får du ta del av erbjudanden och nyheter.

Integritetspolicy *

kollamasken smådjur + Giardia & Lungmask
kollamasken smådjur + Giardia & Lungmask
1035 kr