kollamasken får & get

415,00 kr

Avsett för analys av 1 samlingsprov från max tre individer

Artikelnr: km-9004-1 Kategori:

Beskrivning

kollamasken är ett provtagningskit för maskkontroll på får och get innehållande:

  • följesedel
  • instruktion
  • provtagningspåsar.

Kitet är avsett för ett samlingsprov innehållande träck från tre individer. Rekommendationen är att man ALLTID ska ta prov från minst sex djur för att få en rättvisande bild av parasitstatus i besättningen, man får då använda TVÅ kollamaskenlådor. Vid färre djur än sex: Ta prov från alla djur, dessa poolas sedan till ett eller två samlingsprov på laboratoriet. OBS! Ett samlingsprov kan innehålla träck från max tre individer! Ta främst från de djur som uppvisar symtom (magerhet, blekhet, diarré, påse under hakan). Kom ihåg att alltid provta minst sex djur från varje betes- eller åldersgrupp i din besättning. OBS! Blanda aldrig olika djurkategorier! Rekommendationen är att provta 10 % av respektive djurkategori, dock aldrig färre än sex djur per djurkategori. I proven kontrolleras mängden av ägg från mag-tarmmask samt eventuella koccidier. Analysen ingår i priset.
Andra undersökningar som t.ex. Fasciola (stora leverflundran), lungmask, Giardia eller kryptosporidier kan begäras som tilläggsanalys och faktureras då i efterhand.
Svar sker via e-post eller brev.
Lådan är frankerad och sänds med vanlig post in till Vidilab där analysen utförs. Provsvar erhålls samma dag eller i enstaka fall dagen efter att analysen gjorts.

Gård&Djurhälsan rekommenderar att cirka 10% av respektive betesgrupp bör undersökas och minst sex individer.

För kontroll av avmaskningseffekt vid inköp, isolering eller import, ange tydligt på följesedeln att det är en kontroll efter avmaskning samt avmaskningsdatum och vilket medel som använts. För att öka känsligheten rekommenderas att odling sätts vid 0 EPG på alla behandlingskontroller.
Om du vill kontrollera effekten av utförd behandling köper du två kollamaskenpaket och använder enligt följande:
Prov 1: Tas i direkt anslutning till eventuell avmaskning.
Prov 2: Tas 7-10 dagar efter utförd behandling. Ange tydligt på följesedeln att det är kontroll efter avmaskning, samt avmaskningsdatum och preparat. För att öka känsligheten rekommenderas att odling sätts vid 0 EPG på alla behandlingskontroller.

 

 

kollamasken ger lägsta kostnad!

Du vet väl att det billigaste sättet att skicka in prover till Vidilab är att använda kollamasken-konceptet. Oavsett djurslag finns det en produkt du kan använda och priset blir mycket lägre än om du postar med eget material eftersom vi kunnat trimma vårt flöde så att hanteringen av varje kollamasken går så smidigt som det kan. Dessutom finns det för häst färdiga lådor där tilläggsanalyserna är förbetalda vilket sänker priset ytterligare mot att kryssa i på följesedeln. Har du flera hästar som inte passar in i standardsortimentet är du alltid välkommen att höra av dig för en special-låda som passar just dig och dina önskemål. För dig med fler än 10 hästar kanske ett abonnemang är intressant! Fråga gärna om offert.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “kollamasken får & get”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Har du frågor?

Vi svarar gärna på dina frågor, ta kontakt med oss ​​i dag.

0